Korábban számos hír jelent meg a sajtóban arról, hogy a Magyar Honvédség (MH) civil terepjárókat regisztrál, azonban - Simicskó szerint - a honvédség nem most kezdte meg, és nem tömegesen a gépjárművek országos nyilvántartásba vételét.

"A nemzetgazdasági erőforrásokra vonatkozó adatok kezelése a Magyar Honvédség (MH) feladatkörébe is tartozó kötelezettség. A rendszerváltás óta meglévő szabályozást nemzetközi példák sora támasztja alá. Ezen védelmi igazgatási feladatrendszer nyilvántartások vezetését és azok pontosításának végrehajtását is feltételezi. Valamennyi korábbi kormányzat kötelessége is volt ezen komplex feladatrendszer végrehajtása és ellenőrzése, amely a gyakorlatban magánszemélyek gépjárműveire nem terjedt és nem is terjed ki."

Ezért a gazdasági-, anyagi szolgáltatások béke időben való előkészítése nem a honvédségi igények kielégítését, hanem a különleges jogrendi feladatok végrehajtását szolgálja. Az elmúlt három évben kiadott kijelölő határozatok száma nem érte el a hazánkban nyilvántartott gépjárművek számának az egy ezrelékét - írja Simicskó.

Miután Magyarországon a regisztrált gépjárműve száma bő 4 millió, ennek az az egy ezreléke 4 ezer jármű - tehát ennél kevesebbet regisztrált a Magyar Honvédség. A kérdésre hogy milyen szempontok alapján döntöttek az egyes gépjárművek honvédségi nyilvántartásba vételéről nem érkezett válasz (Képünk illusztráció).