2015 III. negyedévében a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez képest 2,3, az előző negyedévhez viszonyítva 0,6 százalékkal emelkedett. 2015 I-III. negyedévében a gazdasági teljesítmény 2,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

A GDP volumene 2,4 százalékkal nőtt,az első becslésben közölt III. negyedévi adathoz viszonyítva a második becslés adata 0,1 százalékponttal emelkedett, ugyanakkor elmard az ezt megelőző negyedév 2,7 százalékos ütemétől és az első negyedben mért 3,5 százalékától.

Az ipar hozzáadott értéke 5,2, ezen belül a feldolgozóiparé 5,9 százalékkal nagyobb lett az előző év azonos időszakához mérten. A feldolgozóiparon belül a járműgyártás, illetve a hozzá kapcsolódó beszállító ágazatok teljesítménye nőtt jelentősen. Az építőipar teljesítménye 0,5 százalékkal mérséklődött, ezen belül az épületek és az egyéb építmények építése egyaránt csökkent. A mezőgazdaság teljesítménye 18 százalékkal alacsonyabb lett.

A szolgáltatások bruttó hozzáadott értéke együttesen 3,7 százalékkal bővült. A kereskedelem, szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás hozzáadott értéke 7,4 százalékkal emelkedett, ezen belül a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás növekedett nagyobb mértékben. A szállítás, raktározás ág teljesítménye 2,9 százalékkal nőtt. Az információtechnológiai szolgáltatások bővülése következtében az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág hozzáadott értéke 4,5 százalékkal nagyobb lett.

A szakmai, tudományos, műszaki és adminisztratív tevékenység együttes hozzáadott értéke 6,2 százalékkal bővült, ezen belül az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység növekedése jelentős. A közigazgatás, oktatás, egészségügy együttes teljesítménye 0,9 százalékkal növekedett. A szolgáltató ágak közül a pénzügyi, biztosítási tevékenység hozzáadott értéke 0,2 százalékkal mérséklődött. A háztartások ebben a negyedévben nettó hiteltörlesztők voltak, ezt nem tudta ellensúlyozni a nem pénzügyi vállalatok hitelállományának kismértékű növekedése.

A bruttó hazai termék 2015. III. negyedévi, 2,4 százalékos bővüléséhez az ipar 1,0, a szolgáltatások 1,9 százalékponttal járultak hozzá. A szolgáltatásokon belül a kereskedelem, szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás nemzetgazdasági ág hozzájárulása (0,7 százalékpont) volt a legjelentősebb. A mezőgazdaság 0,9 százalékponttal mérsékelte a GDP növekedési ütemét.


A háztartások tényleges fogyasztása 2,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A tényleges fogyasztás összetevői között a legnagyobb arányt képviselő háztartások fogyasztási kiadása 2,7 százalékkal bővült. A háztartások fogyasztási kiadásán belül a nagy súlyú kiadási csoportok közül az élelmiszerek, a lakásszolgáltatások, az egyéb termékek és szolgáltatások, valamint a vendéglátás és szálláshely-szolgáltatás esetében az átlagot meghaladóan emelkedett a volumen. Mind a külföldiek magyarországi fogyasztása, mind a magyarok külföldi fogyasztása erőteljesen növekedett, utóbbi nagyobb mértékben. A háztartások Magyarország területén történő (hazai) fogyasztási kiadása 3,1 százalékkal nőtt.

A kormányzattól kapott természetbeni juttatások volumene 2,1, a közösségi fogyasztásé 4,4 százalékkal bővült. A fenti folyamatok eredményeként a végső fogyasztás 2,8 százalékkal nőtt. A bruttó állóeszköz-felhalmozás 1,5 százalékkal mérséklődött. Mind a gép- és berendezésberuházások, mind az építési beruházások volumene csökkent, az előbbi nagyobb mértékben.

A nagyobb súlyú ágazatok közül a szállítás, raktározás, a kereskedelem, gépjárműjavítás, a feldolgozóipar és a mezőgazdaság beruházási teljesítménye csökkent, az ingatlanügyleteké, a közigazgatás, védelemé, valamint a a vízellátás, szennyvízgyűjtés, -kezelés, hulladékgazdálkodásé nőtt. A bruttó felhalmozás az egy évvel korábbi szinthez képest 2,9 százalékkal mérséklődött. A belföldi felhasználás a III. negyedévben összességében 1,3 százalékkal bővült

.