Ezért lesz probléma sok magyar nyugdíjassal

A magyar vállalkozók 27 százaléka tartozik a 40 év alatti korcsoportba, csupán ők számítanak fiatal vállalkozónak, miközben 19 ezer olyan cég van az országban, amelynek 65 évnél idősebb a tulajdonosa - mondta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 2. csütörtök, 09:39
Fotó: Napi.hu

A magyar gazdaság szempontjából a következő 10 év kritikus lesz, ugyanis a magyar vállalkozások legnagyobb része, főleg a kis- és középvállalkozások (kkv) a rendszerváltás után jöttek létre - mondta Kovács Patrik. Ezeknek a vállalkozásoknak a tulajdonosai mára már a nyugdíjkorhatár közelébe értek.

A helyzet megoldása érdekében sokkal több fiatal (18-40 év közötti) vállalkozóra és a generációváltás elősegítésére van szükség - mondta. Kovács Patrik kiemelte: a Fivosz a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) és a kamarákkal azon dolgozik, hogyan hidat építsen a generációk között. (Fapados vezér lett az Év menedzsere)

A Fivosz munkájáról elmondta: a szövetség a fiatalok vállalkozóvá válását, valamint a már meglévő vállalkozások további terjeszkedését, külpiacokra jutását is segíti - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

stat, 2017.03.02 17:51

A legtöbb idősben van annyi bölcsesség, hogy tudja mikor mit kell tennie azért, hogy a vállalkozás tovább működjön, érdeke. Nem kell külön szervezetet működtetni/fizetni csak azért, hogy mindenben beleszóljon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html