Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyik vádlott idén januárban szabadult külföldön letöltött szabadságvesztéséből. Magyarországra hazatérvén nem volt munkahelye, jövedelme, ezért felkereste egy ismerősét, a másik vádlottat, aki gépkocsik és alkatrészeik értékesítésével foglalkozott Pilisvörösváron. Megbeszélték, hogy a kereskedő szól, mikor mire van szüksége, társa ellopja a megfelelő autót, szétbontja, és átadja a kért alkatrészeket. Abban is megegyeztek, hogy csak egy autómárka meghatározott évjáratú darabjaival üzletelnek. (Országjáró autótolvajokat fogtak.)

Műhelyeket Cegléden, az egykori laktanya területén és egy közeli tanyán találtak. Az egyik vádlott 2017 januárjától márciusáig Budapestről, Pest, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megye több településéről 13 személygépkocsit lopott el, 850 ezer forinttól 1,8 millió forintig terjedő értékben. A lopott járműveket egy társával darabjaira bontotta, motorszámát kiköszörülte, az alvázszámot és a rendszámot eltávolította, szétdarabolta. A megrendelt alkatrészeket - motorblokkot, motorháztetőt, lámpát, klímahűtőt - Pilisvörösvárra szállították.

A Ceglédi Járási Ügyészség nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a három férfi ellen. A lopásokat elkövető vádlott előzetes letartóztatásban van.