Ezért rossz nekünk az enyhe időjárás

A következő napokban várható csendes időjárás miatt romolhat a levegő minősége; magasabb szálló por koncentrációra lehet számítani - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőn Facebook-oldalán.
MTI, 2016. november 21. hétfő, 22:39
Fotó: Napi.hu

A napokban - bár napközben az országban több helyen megélénkül a szél - főként az esti, éjszakai órákban rosszabb levegőminőségre, magasabb szálló por (PM10) koncentrációra lehet számítani. A szélcsendesebb északkeleti országrészben várható rosszabb levegőminőség - írta az OMSZ.

Utaltak arra, hogy "a fűtési szezon indulásával, a nappalok rövidülésével a stabil, anticiklonális időjárási helyzetekben könnyen feldúsulnak a légszennyező anyagok".

Az éjszaka képződő és még a nap első felében megmaradó köd késlelteti a hőmérséklet napközbeni emelkedését, ami kedvezőtlen a levegőminőség szempontjából. A következő napokban fokozatosan növekszik a "ködhajlam".

Az ország északkeleti harmadán szélcsendesebb időjárás várható, néhol egész nap ködös lesz az idő, emiatt ott lehet rosszabb a levegő minősége. Az Észak-Dunántúlon lesz élénkebb a szél, ami kedvező a levegő minősége szempontjából - írta a meteorológiai szolgálat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2016.11.21 23:28

Viszont kisebb lesz a gázszámla...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html