Ezért távozik a Klik elnöke

A válságmenedzselés volt a Klebelsberg Központ távozó elnökének a feladata, a munkát pedig sikerrel el is végezte Pölöskei Gáborné - mondta az InfoRádiónak Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár.
Inforádió, 2017. január 10. kedd, 17:22
Fotó: Napi.hu

Tavaly márciusban az akkori Klik szervezet élére két válságmenedzsert kértünk fel, Pölöskei Gábornét és Jenei Zoltánt. A két miniszteri biztos megbízatása arra szólt, hogy részben konszolidálják a Klik akkori pénzügyi folyamatait, oldják meg azt a problémát, ami a kifizetetlen számlákkal volt kapcsolatos, és ezzel párhuzamosan pedig tegyenek arra javaslatot, hogy 2017. január elsejétől milyen formában működjön tovább ez a szervezet - idézte fel Palkovics László. Miután akkor Pölöskei Gáborné rendelkezett a háttérintézményekben a legnagyobb tudással, az ő feladata volt, hogy ezt a feladatot oldja meg, és ezt nagyon kiválóan teljesítette.

A megbízatásuk egy évre szólt. Jenei Zoltán most visszatért a Pécsi Egyetem kancellári pozíciójába, Pölöskei Gáborné pedig hamarosan egy másik oktatással kapcsolatos feladatot fog kapni. Ez így volt tervezve - közölte az InfoRádióval az államtitkár.

Mivel év végén a Klik megszűnt, idén januártól egy minőségében egészen más szervezet, a Klebelsberg Központ feladata, hogy a tankerületi központoknak - amik egyébként az iskolák támogatását, irányítását végzik, egyfajta felügyeleti szerveként - költségvetést tervezzen, folyamatokat határozzon meg, elvégezze ezt a típusú irányítási folyamatot - mondta Palkovics László.

Ezért kértük fel ennek az élére Solti Pétert, aki az elmúlt két évben a minisztériumon belül intézményirányítással foglalkozott először a felsőoktatási intézményekben, majd tavaly március óta a közművelődési intézmények irányításának is ő volt a felelős miniszteri biztosa. Most átül egy operatív elnöki pozícióba.

Mivel az új szervezet november végén állt fel, és tavaly június óta már ezt a működést szimulálták, nagyon nagy meglepetések nem értek bennünket az átálláskor. Ez év januárjától indult el operatív módon az 58 tankerületi központ működése. Egy nagy feladatot már teljesítettünk: közel ötszáz önkormányzattól átvettük azokat az iskolákat, amiket tavaly december végéig az önkormányzatok működtettek. Azt hiszem, hogy ez a feladatot kiválóan oldotta meg a szervezet.

Palkovics László egyelőre úgy látja, hogy azokat a hiányosságokat, azokat a kérdéseket, amik esetleg a szimulált időszakban felmerültek, megoldották. De nyilvánvalóan folyamatosan fejlesztjük a tankerületi központok működését.

Egyelőre nem látszik olyan működési probléma, amit orvosolni kell, de ha felmerül ilyen, akkor azon nyilván változtatni fogunk - nyilatkozta az államtitkár

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.01.10 17:32

Valamilyen szintig normális keresztény ember ebbe a bűzlő orbáni disznóólban sokáig nem birja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html