Ezért utazott Kínába Orbán

A magyar-török kétoldalú kapcsolatok helyzetének áttekintése volt a fő napirendi pont Orbán Viktor kormányfő és Recep Tayyip Erdogan török elnök szombati pekingi megbeszélésén - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kínai fővárosban az MTI-vel.
Szabó Zsuzsanna, 2017. május 13. szombat, 11:18
Fotó: Napi.hu

A politikusok a Pekingben vasárnap kezdődő Egy övezet, egy út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum előtt folytattak kétoldalú tárgyalást.

A megbeszélésről tájékoztatva Havasi Bertalan elmondta: hamarosan átadják Budapesten a felújított Gül Baba türbéjét, és az ünnepségen várhatóan Recep Tayyip Erdogan is részt vesz majd.

A török elnök pedig meghívta hivatalos látogatásra Ankarába Orbán Viktort, amit a magyar miniszterelnök köszönettel elfogadott - közölte.

A Magyar Nemzet értesülései szerint Orbán az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinal is találkozik egy fórumon kívüli kétoldalú találkozón, amelyen a paksi beruházással kapcsolatos részleteket tárgyalják meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gerepapa41@gmail.com, 2017.05.13 15:22

Egy drónnak kitűnő célpont lenne.......akár receptírás előtt, akár az után! Nagy szolgálat lenne az egész világnak! Két legyet /diktátort/ egy csapásra!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html