Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 48,57 milliárd forint volt az előző heti 41,99 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek a héten.

Az OTP árfolyama 2,31 százalékkal nőtt, a hetet 8266 forinton fejezte be, heti forgalma 18,17 milliárd forint volt.

A Richter árfolyama 0,80 százalékkal emelkedett, 6910 forinton zárt, heti forgalma 7,92 milliárd forint volt.

A Mol árfolyama 0,71 százalékkal erősödött, 21 250 forinton zárta a kereskedést pénteken, heti forgalma 15,47 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1,22 százalékkal gyengült, a pénteki kereskedést 487 forinton zárta, heti forgalma 1,46 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2057,15 ponton zárt pénteken, 11,89 ponttal, 0,58 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.

Húsvéthétfő miatt csak négy kereskedési nap volt a tőzsdén. Kedden a kelet-közép-európai börzék - köztük a BÉT - jobban teljesítettek, mint nyugat-európai társaik, például a lengyel piac a napközbeni folyamatos esés dacára pluszban tudott maradni a nap végére. A BÉT-en a Mol vezette az esést, árfolyama több mint 21 000 forintról 20 500 forint körülire is csökkent. Később szépíteni tudott, így 21 000 forinton zárt, így sikerült mínusz 0,31 százalékra feljavítania a BUX teljesítményét. Az MTI által megkérdezett szakértő intő jelnek tekintette, hogy kedden a magyar börze fontos és komoly adatok nélkül kezdett el csökkenni.

Szerdán mégis eseménytelen kereskedési nap volt, a nemzetközi hangulattal együtt haladt a magyar tőzsde, alacsony forgalom mellett enyhe emelkedéssel zárt a BUX, ami az összes vezető nyugat-európai indexre jellemző volt.

Csütörtökön csendes kereskedés volt a tőzsdén, a BUX pluszban fejezte be a napot, a két "húzópapír" az OTP és a Mol volt. A nemzetközi részvénypiacok a vasárnapi francia elnökválasztásra figyeltek, ezért a kereskedési napokat a kockázatkerülés jellemezte.

Pénteken a reggeli jó hangulatot követően az európai piacokon vegyesen alakultak a részvényindexek, a magyar tőzsde zárásakor a lengyelek mínuszban, a németek enyhe pluszban álltak, a BUX pedig a napközbeni hullámzást követően enyhe emelkedéssel zárt. A vezető részvények árfolyamai enyhén, de vegyes irányba változtak, ugyanakkor a FHB-részvények árfolyama 6,79 százalékkal, 566 forintra nőtt a csütörtöki záráshoz képest, miután a bank bejelentette, hogy a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. érdekeltségébe tartozó KZF Vagyonkezelő Kft.-n keresztül, tőzsdén kívüli ügylet keretében felvásárolta az FHB Jelzálogbank részvényeinek 5,96 százalékát.