Ezrek maradtak áram nélkül az ország több pontján

Több ezren tapasztaltak áramkimaradást szombaton kora reggeltől a Fejér megyei Enyingen, a szolgáltató folyamatosan kapcsolja vissza a fogyasztókat a hálózatba. Átmeneti áramkimaradás volt egy nagyfeszültségű vezeték szakadása miatt szombat hajnalban hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen is.
MTI, 2017. január 7. szombat, 09:44
Fotó: Napi.hu

Farkas-Bozsik Gábor, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a kora reggeli órákban 3184 enyingi fogyasztónál volt áramkimaradás, amelynek elhárítását az áramszolgáltató nagy erőkkel kezdte meg. Reggel nyolc óra előtt már csak 362 lakásban nem volt áram, és hamarosan az egész településen helyreállhat a szolgáltatás.

Császlón, Csegöldön, Csengerben, Csengersimán, Szamosbecsen és Szamosangyaloson szünetelt az áramszolgáltatás 2400 fogyasztónál.

A reggeli órákra a legtöbb helyen helyreállt a szolgáltatás, több mint hatszáz fogyasztónál pedig szombat délelőttre ígérték a hiba kijavítását - ismertette Dóka Imre, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Nagykállóban kétszáz fogyasztónál jelenleg nincs áram, a szabolcsi kisvárosban a tűzoltók segítségével már dolgoznak a hiba elhárításán.

HOZZÁSZÓLÁSOK