Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2018. év II. negyedévében összesen 1355 eljárásra került sor. Az eljárások 61,25%-át a lakóingatlanok sikeres árverését követő birtokbaadási eljárások tették ki, az összes eljárás 22,88%-át pedig a lakásügyben hozott határozat végrehajtása - kezdi írásbeli válaszát az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Völner Pál a DK-s Oláh Lajos kérdésére azzal kapcsolatban, hogy az idén hány embert lakoltattak ki az otthonából.

A lakásügyben hozott határozat végrehajtására 310 esetben, bírósági végrehajtáson kívül történő értékesítést követő kilakoltatásra 4 esetben, önkényesen elfoglalt lakás kiürítésére 81 esetben került sor - adott némi magyarázatot a számokhoz az államtitkár.

A szám 23 százalékkal elmarad az előző évitől, mert a kilakoltatási moratórium meghosszabbodott a kilakoltatások száma pedig jelentős mértékben csökkent, holott mindkét időszakban volt több olyan hónap, amely a kilakoltatási moratóriummal nem volt érintett. A felfüggesztés idén májusig volt hatályban.

A legtöbb kilakoltatás még mindig a bedőlt hiteleseket érinti, főként azokat, akik devizahitelt vettek fel. Az ellenzéki pártok péntekre az Országgyűlésbe rendkívüli ülés összehívását kezdeményezték, hogy a problémáról beszéljenek. A Fidesz és a KDNP ezen nem volt hajlandó részt venni.

A fotó forrása: Shutterstock.