Ezt a tolvajt se az eszéért szeretik

A 35 éves siófoki férfi több bankkártyát is ellopott, ám a pénzfelvételi kísérletek lebuktatták. Pin kódnak hitte ugyanis a lopott pénztárcában felírt számokat és azokkal próbálkozott – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.
Dzindzisz Sztefan, 2018. szeptember 5. szerda, 08:40
Fotó: Napi.hu

A korábbi börtönbüntetéséből az év elején szabadult férfi 2018 júniusában Siófokon tartózkodott, amikor felfigyelt a sértett által a kerékpárja kosarában felejtett pénztárcára, amelyben készpénz mellett igazolványok, két bankkártya és öt vásárlói kártya is volt. (Újabb csomagfosztogatót fogtak Ferihegyen.)

A vádlott az ellopott pénztárcából végül a készpénzt és a bankkártyákat tartotta meg, a sértett egyéb értékeit eldobta. A férfi ezután több siófoki ATM automatából kísérelt meg nagyobb - 50 ezer, illetve 25 ezer forint összegű - készpénzt felvenni, azonban a sértett pénztárcájában felírt számok közül egyikkel sem járt sikerrel, ugyanis azok nem a bankkártyák biztonsági kódjai voltak.

A vádlott próbálkozásait a bankautomaták biztonsági kamerái rögzítették, így a siófoki nyomozók a bűncselekmény elkövetése után rövid időn belül elfogták a férfit. A többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben az ügyészség börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2018.09.05 09:17

túl sok esze a sértettnek sincs
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html