Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Véget ért a kormányzásunk első négy éve. Úgy reméljük, az első négy éve ért véget" - fogalmazott a kormányfő az összegyűlt tömeg előtt.

A kormány átalakította, korszerűsítette Magyarországot, "egy lerobbant, döcögő, defektes járgányból üzembiztos, gyors, merész versenyautót építettünk" - mondta Orbán Viktor, aki szerint az ország napról napra erősödik, "újra méltó régi nagy híréhez", és nagyszerű jövő előtt áll.

A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte még annál is többet. Orbán szerint amikor majd megírják e négy év "példátlan történetét", le fogják írni, hogy a magyarok a modern Európában 2010-ben páratlan egységet hoztak létre, bevezették a méltányos közteherviselést, és kiterjesztették azt a bankokra és a multikra is.

Le fogják írni - folytatta -, hogy csodaszámba ment, amikor a csőd széléről visszarántották az országukat és négy év alatt szolidan növekvő gazdaságot faragtak belőle. Le fogják írni, hogy a magyarok lehetetlen dolgokra vállalkoztak, de végül sikeresen megküzdöttek a "pénzvilág Góliátjaival", a birodalmi bürokraták hadseregével, és a dunai árhullámmal is - sorolta, majd kitért arra, hogy a magyarok megvédték a munkahelyeiket és azok százezreit teremtették.

Farkasszemet nézve a fél világgal, saját nemzeti alkotmányt alkottak, visszatértek a keresztény gyökereikhez és egyesítették a Kárpát-medencében feldarabolt és a világban szétszórt nemzetüket - hangsúlyozta Orbán Viktor. Megmutattuk, hogy lehet összefogással és nem csak erőszakkal, vérrel és fegyverrel történelmet írni - jelentette ki, majd hozzátette: most következhet "e nagyszerű történet" második fejezete.

Bár az április 6-i választáson a Fidesz-KDNP az esélyes, az esélyesség még nem győzelem, azért dolgozni kell - hangoztatta Orbán Viktor, aki szerint az esélyt be is kell váltani, mert nincs olyan esély, amelyet ne lehetne eljátszani. Orbán Viktor szerint aki megosztja szavazatát, az egységet bont.

"Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló! Csak a Fidesz!" - buzdított a pártelnök-miniszterelnök. "Magasba a zászlókat, fel győzelemre! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" - zárta mintegy húszperces beszédét.