Ezt a csekket szeptember 15-ig be kell fizetni! - Fontos határidő a szülőknek

Szerdán az utolsó tankönyvszállítmányt is célba juttatta a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-től (Kello). Kik kapják ingyen a könyveket, és meddig kell befizetniük a csekket azoknak, akiknek továbbra is fizetős a tankönyv? - a Pénzcentrum cikkében választ ad a kérdésekre.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 31. csütörtök, 12:17
Fotó: Napi.hu

Akiknek ki kell fizetniük a tankönyvcsomagot, azok átlagosan 9925 forintot fizetnek. A diákok 85 százaléka azonban nem fizet a kötetekért - olvasható a portálon.

Az általános iskolások és a 9. évfolyamosok idén már ingyen kapják a tankönyveket a kormány döntése alapján. A középiskola többi három évfolyamában csak rászorulók kaphatják ingyen a tankönyvcsomagot. Tehát a halmozottan hátrányos helyzetűek, a tartós betegségben szenvedők, a gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, illetve a nagycsaládosok. Akik szociális alapon kapják ingyen a tankönyvet, azoknak az intézményvezetőknél kellett ezt igényelni a megfelelő igazolás bemutatásával.

A csekkeket augusztus 18-tól kezdte kiküldeni az iskoláknak a Kello, és augusztus 31-ig minden intézménybe meg is érkeznek. A csekkeket szeptember 15-ig kell befizetniük a szülőknek.

A postai, online és banki csatornák mellett a befizetés a Kello honlapján is intézhető, a szülők részére kialakított felületen van.

HOZZÁSZÓLÁSOK