Ezt ellenőrzik idén a munkafelügyelők

Országszerte több ezren dolgoznak veszélyes körülmények közt. Veszélyes munkakörnek számít a többi között a magasban vagy feszültség alatt végzett munka, a bányászat, a fegyveres vagyon- és személyvédelem - írta a hirado.hu.
NAPI, 2013. május 4. szombat, 21:28
Fotó: Napi.hu

Tavaly öt súlyos munkabaleset történt Heves megyében, ebből egy halállal, kettő csonkolással, kettő pedig életveszélyes sérüléssel járt. A halálos munkabaleset egy gépjavítás során történt, mondta el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában Veres Pál, a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségének igazgatóhelyettese. Az országos statisztikai adatok csökkenő tendenciát mutatnak a halálos munkabalesetek esetében.

Heves megyében 2011-ben kilenc súlyos munkabaleset volt, amelyből négy végződött halállal, 2012-ben pedig öt súlyos munkabaleset következett be. Veres Pál az okok között sorolta a szabályszegő munkavégzést, a munkavédelmi szabályok megszegését. A legtöbb baleset a gép- és a feldolgozóiparban történik, ezt követi a kereskedelem, az igazgatás, a szociális ellátás.

A felügyelőség 2013-ban kiemelten ellenőrzi majd többek között az emelőgépeket, a bányászatban pedig a munkaegészségügyi feltételek megvalósulását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lumpi, 2013.05.05 18:59

feszültség alatt végzett munka)

orbanisztanban minden melos feszültseg alatt dolgozik (47,000 huf)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

melos, 2013.05.04 22:11

"bányászatban pedig a munkaegészségügyi feltételek megvalósulását."

Most lehet, hogy én vagyok a kelleténél több cinizmus génnel megáldva, de csak nem így akarják vajh' megalapozni a bányászattal kapcsolatos munkakörök kivételét a korkedvezményes munkakörök közül ?!

És majd jönnek a hivatalos - megvásárolt? - munkaügyi ellenőrzések, hogy minden rendben volt, a bányászat abszolút egészségkárosodás mentes tevékenység, és nosza vegyük ki a korkedvezményre jogosító munkakörök listájából valamennyi érintett munkakört...

Remélem nem így lesz...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html