Ezt is központosítja a magyar állam

Milliárdos céget alapított az állam, amivel centralizálni akarja az iparipark-fejlesztéseket – értesült a hvg.hu.
Napi.hu, 2016. január 20. szerda, 13:12

Kisajátítaná, megvenné az ipari parkok számára kiszemelt ingatlanokat az állam. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ezért egymilliárdos alaptőkéjű céget alapított, amelynek az lesz a feladata, hogy koncepciókat dolgozzon ki, tárgyaljon befektetőkkel, megszerezze az ingatlanokat.

A Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. az állam kizárólagos tulajdonában marad. Egy félmilliárd forintra értékelt marcali telket is bevittek a cégbe. A fejlesztőcéget információink szerint alaposan feltőkésítik, akár tízmilliárd forinttal is rendelkezik az induláskor.

A cég vezetője Török Zsombor lesz, aki a Wallis Ingatlannál kezdett dolgozni, majd nemzetközi magáncégeknél foglalkozott iparipark-fejlesztésekkel. A felügyelőbizottságban benne van - más vagyonkezelős vezetők mellett - Szivek Norbert, a Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója is - írta a portál.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mezga1975, 2016.01.20 13:37

Ne az ipari parkok számára kiszemelt ingatlanokat vegyen az állam hanem azzal foglalkozzon ami egy állam dolga. oktatás, egészségügy, nyugdíj, szociális ügyek, stb: bár ezek mind minuszos dolgok amibe rengeteg pénz, munka, energiabefektetés kell éveken keresztül hogy eredmény elegyen, és a hasznot nem lehet .................
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html