Ezt jó ha tudják a BKV-val utazók

Sokszor pihenő nélkül, túlterhelten vezetik a BKV buszait a sofőrök, akiket még a cég belső ellenőrei is vegzálnak, így kérdés, mikor telik be náluk a pohár. A rettentő munkaerőhiányra az a vállalat válasza, hogy sok helyen hirdeti az állásokat.
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 4. péntek, 09:11
Fotó: Napi.hu

A budapesti buszjáratok összevonása óta a buszvezetők csúcsidőben akár négy-öt órát is a járműveikben töltenek  kiszállás nélkül - írja a Népszava. Eközben a közlekedési vállalat ellenőrei álruhában koslatnak utánuk, amiről csak másnap, a ledorgáláskor értesülnek.

Volt olyan buszvezetők, akit azért jelentettek fel, mert a megállón kívül engedte felszállni a járműve után loholó kismamát. Ugyanakkor büntetés jár azért is, ha nem nyitja ki az ajtót ilyen esetben, mert ezzel nem tanúsít szolgáltatói magatartást.

A cég elismeri, hogy az autóbusz- és trolibuszvezetők körében több mint 10 százalékos a létszámhiány, ám ez ellen csak annyit tesznek, hogy több helyen hirdetik az állásokat. Óriási fejlesztés, hogy ezek között már a közösségi oldalak is szerepelnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK