BUX
37350

Ezt nem fogja elhinni - gyerekeknek készült édességet is átdátumoztak!

Lejárt szavatosságú élelmiszert - gyerekek számára készített kekszeket, márkás csokoládékat, energia- és egyéb üdítőitalokat, kávékapszulákat - dátumoztak át Bács-Kiskun megyében.

Napi.hu, 2015. március 16. hétfő, 09:36

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a rendőrség munkatársaival közösen 132 raklap lejárt szavatosságú élelmiszert és elektronikai eszközt, valamint a szavatossági idő átdátumozásához használatos vonalkódos címkéket, dátumbélyegzőt, dátumcímkéket és festékszóró pisztolyt találtak egy gazdálkodó telephelyén Bács-Kiskun megyében.

A NAV pénzügyőrei a rendőrség munkatársaival közösen tartottak ellenőrzést egy magyar gazdasági társaság fülöpjakabi telephelyén.

A raktárhelyiségek vizsgálatakor 132 raklap élelmiszert és elektronikai eszközt találtak. Közelebbről szemügyre véve kiderült, hogy a felhalmozott, eredeti szavatossági ideje - több termék esetében már 2013-ban és 2014-ben - lejárt. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a telephelyen található nagy mennyiségű vonalkódos címkével, dátumbélyegzővel, dátumcímkével és festékszóró pisztollyal az eredeti lejárati időt eltüntetve, már új szavatosságot "adtak" a raktárban található termékek többségének. A NAV által közölt fotók alapján Nestlé Alete gyerekkekszeket, Ferrero Rocher desszerteket, Tassimo márkájú kávékapszulákat, pillanatragasztót,

A pénzügyőrök a termékek jellegére és a tapasztalt szabálytalanságokra tekintettel haladéktalanul értesítették a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának munkatársait, akik a lejárt szavatosságú termékeket lefoglalták és az ügyben eljárást indítottak.