Ezt tervezik Orbánék a második félévben

A biztosítókat, a pénzügyi konglomerátumokat, valamint a rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyát szabályozó új törvényjavaslatok kerülnek a többi között a kormány elé az év második felében, a kabinet Magyar Közlönyben pénteken közzétett munkaterve alapján.
MTI, 2012. július 6. péntek, 20:09
Fotó: Napi.hu

Az Orbán Viktor kormányfő által ellenjegyzett dokumentum alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) már júliusban a kabinet elé viheti a Magyar Vöröskeresztről szóló jogszabálytervezetét, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pedig az egyes közutak használatáért fizetendő díjak beszedésére vonatkozó részletes szabályokat tartalmazó kormányrendelet-tervezetet mutathatja be.

Szeptemberben a "nyugellátások és a baleseti járadék novemberi intézkedéséről" mutathatja be előterjesztését az Emmi, az NFM pedig a 2013-2020 közötti időszakra vonatkozó kibocsátás-kereskedelmi rendszerről szóló jogszabálytervezetét ismertetheti.

A Nemzeti Gazdasági Minisztérium (NGM) még ebben a hónapban beszámolhat a kormánynak a dohányboltokban forgalomba hozható termékekről, valamint a dohánytermékek kiskereskedelmével közvetlenül összefüggő szolgáltatásokról szóló kormányrendelet tervezetéről, míg a Vidékfejlesztési Minisztérium a magyarországi hivatalos földrajzi nevek megállapításának és nyilvántartásának rendjéről szóló kormányrendelet-javaslatát terjesztheti elő.

A rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvényjavaslatot a Belügyminisztérium ismertetheti októberben, és ekkor számolhat be a választási eljárásról szóló törvény tervezett módosításáról a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium is.

Az NGM ugyancsak októberben terjesztheti a kormány elé a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló törvényjavaslatot, valamint a gazdaságbiztonsági törvénynek nevezett jogszabály tervezetét.

A kabinet novemberben a pénzügyi konglomerátumokról és a felnőttképzésről szóló törvényjavaslatokat tárgyalhatja, mindkét előterjesztésért a gazdasági tárca a felelős.

Decemberben egyebek mellett a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítása kerül napirendre, de a Vidékfejlesztési Minisztérium bemutathatja javaslatait a mosószerekben és a mosogatószerekben használt foszforvegyületek korlátozásáról szóló kormányrendelethez.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

brunn, 2012.07.07 15:31

Jujjjjjj! Már megint "terveznek". Abból jó még nemigen jött ki az eltelt két évben. pedig nagyon-nagyon alaposan terveztek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html