Ezt teszi az MSZP, ha megnyeri a választásokat

Az MSZP választási programjának fő üzeneteként jelölte meg Molnár Gyula pártelnök, hogyan lesz negyedik magyar köztársaság.
Domokos László, 2017. december 9. szombat, 18:56
Fotó: MTI Fotó

Az ellenzéki párt szombati budapesti programbemutató nagygyűlésén a politikus elmondta: kitart amellett, hogy közös jelöltek legyenek a választókörzetekben, közös listán induljanak a választáson és legyen közös miniszterelnök-jelöltjük - tudósított az MTI.

A következő hónapokban arról beszélnek, hogyan lehet az iskola a szabad gondolkodás terepe, hogyan lehet az egészségügyre több pénzt fordítani, hogyan lesz független a sajtó, az ügyészség és az önkormányzatok. Hogyan lesz a negyedik magyar köztársaság? - foglalta össze Molnár Gyula (képünkön).

Eger várának 1552-es török ostromához hasonlította a mostani magyar demokráciát. Az MSZP elnöke rögzítette: a magyar demokráciát újra meg kell védeni, össze kell fogni, együtt kell működni a Párbeszéddel.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke beszédében úgy reagált: "döntsétek el ti, hogy nekem milyen szerepet szántok ebben az együttműködésben, ha kellek, akkor én jövök, (...) és hozok magammal mindent, amit tudok". A politikus egy közös ajánlat igényét is megfogalmazta, ennek lényegét abban jelölve meg: "az emberekbe kell befektetni", az emberek tudásába, egészségbe, lakhatásába, szociális biztonságába és az emberies társadalomba.

Így tennének igazságot

Hiller István a Tegyünk igazságot! című programot ismertetve a konkrét célok között jelölte meg, hogy mindenki anyagi biztonságban élhessen, a magyar bérek érjék el az uniós átlagot, nettó 100 ezer forintnál senki ne kereshessen kevesebbet.

A gazdasági növekedés feltételeként és az eladósodás megakadályozása érdekében felmondják az Oroszországgal a paksi atomerőmű bővítéséról kötött szerződést és népszavazást tartanak az új atomerőmű létesítéséről. A népszavazáson a szülők gyermekük nevében is szavazhatnának.

Az MSZP az alacsony jövedelműek és a középrétegek adóterheit az átlagjövedelmek mértékéig adó-visszatérítéssel csökkentené, így havonta 15 ezer forinttal többet vihetnek haza.

A nyugdíjjárulék felső korlátja 700 ezer forint lenne, az e fölötti jövedelemre 10 százalékos, az egymillió forint feletti jövedelemhányadra 20 százalékos szolidaritási hozzájárulást vetnek ki. Ez lesz az alapja annak, hogy 5 százalékra csökkentsék minden alapvető élelmiszer áfáját - mondta Hiller.

Ígéretet tett a letelepedési kötvény megszüntetésére, jelezve, hogy a forgalmazó cégekre 75 százalékos offshore adót vetnek ki. A nyugdíjasoknak azt ígérte, hogy visszahozzák a nyugdíjemelés svájci indexálását, 57 ezer forintra emelik a minimálnyugdíjat, valamint nyugdíjkorrekciós programot indítanak. Minden évben az átlagnyugdíj havi összegének megfelelő - jelenleg 120 ezer forint - nyugdíjkiegészítést adnak az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása érdekében.

A párt tervei szerint bevezetik a garantált szociális minimumot: minden magyar állampolgár a bejelentett lakcímén egy köbméter vizet jelképes áron, 15 köbméter földgázt és 30 kilowatt/óra áramot a mai ár feléért kaphat meg.

Hiller szerint 50 százalékkal emelik a családi pótlékot, és négy év alatt elérik, hogy az egészségügyre az uniós átlagnak megfelelő összeget fordítsák

A pedagógusok bérét a minimálbérhez kötik, így átlagosan 35 százalékkal nő a fizetésük, az alsó évfolyamot kibővítve kilenc évfolyamos iskolát vezetnek be, a szegregáció megakadályozása érdekében kötelező körzetesítésről pedig egyeztetést kezdenek és újra 18 év lesz a tankötelezettség korhatára. Cél, hogy minden diák sikeres érettségit tegyen angolból. Megszüntetik az intézményfenntartó központot. Az első diploma megszerzését ingyenessé teszik, a hallgatói ösztöndíjakat 33 százalékkal emelik meg.

Korózs Lajos elnökségi tag azt mondta: ha az MSZP kerül kormányra, újra lesz rokkantsági nyugdíj, korengedményes és korkedvezményes nyugdíj és lesz járulékplafon is a nyugdíjaknál.

Molnár Gyula a rendezvény végén közölte, javasolni fogja a párt elnökségének és választmányának a Párbeszéd ajánlatának elfogadását. Azt kérte minden szavazótól, hogy győzzön meg még két embert, hogy menjen el szavazni 2018 tavaszán, mert a jövő tavaszi voksolás sorsdöntő lesz az országnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csontosica73, 2017.12.11 08:54

PARASZTVAKÍTÁS AZ EGÉSZ!!!!! Eddig 2x voltak hatalmon ebben az országban amióta ez a sajátságos demokrácia van életben. Akkora kárt még egyik hatalmon lévő kormány sem okozott mint ezek! SOHA TÖBBÉ MSZP!!! Nincs jobb sem náluk, mert mindegyik népnyúzó, de az elmúlt 8 év kicsit eltávolította a húsos fazéktól őket, ezért nyomulnak, NEM AZÉRT AMIT ÖSSZEHAZUDOZNAK!!!! MINDEGYIK HAZUDIK, KÉTSÉGTELEN, DE EZEKNÉL ROSSZABBAT NEM KAPHAT EZ AZ ORSZÁG! Nem vagyok politika párti, egyiket sem tartom sokra, de itt élek már sokadik x éve, végig éltem és élem ezt a sajátságos demokráciát kis hazánkban és annyi a tapasztalat, hogy csak őket ne!!!! Nincs választás, de ezeknél minden más csak jobb lehet ennek a szerencsétlen nemzetnek. Emlékezzenek miket csináltak, milyen gazdaságpolitikát folytattak, annak mennyi levét isszuk még ma is és fogjuk inni még sokáig, mert a szarból csak szarvárat lehet építeni mondja a közmondás. A jelenlegiből csurran cseppen valami a köznépnek is. Nem viszik túlzásba, de legalább adnak valamit minden évben jut egy kicsi egy-egy dolgozó rétegnek is, akik nem a kő gazdagok táborában vannak. Én inkább nem megyek el szavazni, de ezekre soha többé nem szavazok, az biztos!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pmksz, 2017.12.10 18:17

Nem vagyok egy istenhívő ember, de most arra kérem a JÓ ISTENT, hogy egy icike-picike gyertyát tegyen az emberek fejébe, ami világosságot adna ahhoz, hogy ne higgyék el ezt a töménytelen baromságot, amit ez a degenerált pártvezér itt elmondott. Mert ehhez még az isten pénze sem lenne elég, csak az IMF-é, amit pedig már ismerünk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matyi2010, 2017.12.10 16:51

matura, 2017.12.10 14:36

Épp erről van szó. A magyar átlagbérek 25 évvel a rendszerváltás után érték el reálértéken az 1986-ost.
Horn Gyufa a nyolcvanas évek bérének felét fizette, Gyurcsány a kétharmadát.
Egyetlen érvet sem tudok, ami miatt az országot kétszer becsődöltető elmebetegeket megint hatalomra kellene juttatni.
Ez az ígéret halmazzal csak lejáratják magukat.
1. Miért az ellenkezőjét csinálták amíg kormányoztak?
2. Miből? A demagóg szociális hozzájárulási adó néhány milliárdjából fedezik a 20% körüli béremelést, nyugdíjemelést, adócsökkentést, egészségügyi és oktatási költségvetés csaknem megduplázását, energiaár támogatást, stb stb???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2017.12.10 14:36

@matyi2010: magaféléik szerint 10 év vagy 15 év alatt a fizetések békeidőben masszív EU támogatás mellett elvárhatóan stagnálnak? Horn idejében , még gyurcsány alatt se volt EU-s pénzek, ha nem jöttek volna, ma már ukrajnát verdesnénk, az hogy nőttek nem érv
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matyi2010, 2017.12.10 11:34

csaba7272, 2017. december 10., vasárnap 11:23
Még azt kellene a matura-féléknek eldönteni, hogy a Gyurcsány időszak 350-480 eurós fizetését követelik vissza vagy egyenesen a Horn Gyufa féle 200 euróst?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html