Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén júniusban Alex Soros, Soros György fia mondott beszédet a CEU diplomaosztóján. Többek közt azt mondta, azért jelent meg az eseményen, hogy elismerésének adjon hangot a CEU egész közössége számára, mindazért, amit ki kellett állnia.

Alex Soros a beszéd során sokszor utalt az egyetem bécsi költözésére, mondván, "bár a magyar kormány azt állította, a CEU döntése volt, hogy elköltözik Budapestről, de ez egyszerűen nem igaz! A CEU-t betiltották és ennek következtében ténylegesen elüldözték Magyarországról" - írta a 24.hu.

Ma pedig a milliárdos-filontróp, Soros György üzent a CEU közösségének - jelentette az egyetem.

Ezt írta az üzletember az egyetemnek:

"Az amerikai diplomák budapesti kiadásának ellehetetlenítésével Orbán Viktor magyar miniszterelnök arra kényszerítette a CEU-t, hogy az Egyesült Államokban akkreditált képzéseit Bécsbe vigye.

Ennek ellenére a CEU eltökélt abban, hogy a továbbiakban is folytasson mind akadémiai, mind a tágabb közösség számára nyitott eseményeket budapesti kampuszán - ebben számíthat a Nyílt Társadalom Alapítvány segítségére, valamint az én személyes támogatásomra.

Ezúton erősítem meg a júniusi bejelentést, miszerint a CEU-nak biztos a jövője: a Nyílt Társadalom Alapítvány meg kívánja növelni az egyetem pénzügyi alapját.

Szeretném megköszönni a CEU közösségének a Michael Ignatieff elnök-rektor vezetése alatt - a nehéz körülmények ellenére - tanúsított kitartását és az intézmény iránti lojalitását. Ugyancsak hálás vagyok azért a támogatásért, amelyben az egyetem részesült a magyar és a nemzetközi akadémiai világ részéről. Ez a támogatás hozzájárult ahhoz, hogy a CEU az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává váljon."