Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A teqball hatalmasat fejlődött az elmúlt két évben - mondta Huszár Viktor, az egyik feltaláló. Csaknem húsz országból jöttek játékosok, jó látni, hogy ilyen gyorsan tud növekedni a sportág. Az elmúlt időszakban 55 világszár labdarúgóval kerültek kapcsolatba a teqball nemzetközi népszerűsítése során.

Közülük eljött Budapestre Willam Gallas, a franciák világbajnoki ezüstérmes játékosa, aki hamar megszerette az új játékot, amely szerinte nagyon hasznos a gyorsaság, a technika, és a játékosok közötti kommunikáció szempontjából. Az olimpiai bajnok Nwanko Kanu, a nigériai válogatott, illetve az Ajax és az Arsenal korábbi csatára egyetértett vele, s hozzátette: a teqball a koordinációt és a csapatjátékot is fejleszti, vagyis összességében mindent, ami a labdarúgás alapjainak tekinthető.

George Yerolimpos főtitkár arról beszélt, hogy a Nemzetközi Teqball Szövetségnek (FITEQ) több mint 50 sportághoz hasonlóan a svájci Lausanne-ban van a székhelye, de az operatív központ a magyar fővárosban működik.

A budapesti vk szombat esti döntője előtt Szabó Tünde sportállamtitkár méltatta a teqballt és feltalálóit: "két magyar fiatalember mert nagyot álmodni és egy új sportágat fejlesztett ki". Kiemelkedő eredménynek nevezte, hogy öt év munkájának gyümölcseként idén márciusban már meg is alakult a Nemzetközi Teqball Szövetség. "Ezt tekinthetjük az első hivatalos lépésnek afelé, hogy a teqball utat nyisson a világbajnokságok, Grand Prix-k és akár az olimpia felé is" - fogalmazott az államtitkár.