Ezzel kezd a parlament

A kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló törvényjavaslat lesz az első előterjesztés, amelyet az új parlament elfogad - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülése után tartott sajtótájékoztatóján.
MTI, 2014. május 9. péntek, 13:10
Fotó: Napi.hu

Közölte, hogy a Fidesz kezdeményezésére az indítványt - házszabálytól való eltéréssel - már hétfőn elfogadhatják.
A devizahitelesek megsegítését szolgáló kilakoltatási moratóriumnak ezúttal nem lesz végső időpontja, egészen addig tart majd, amíg a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabály megszületik - jelezte, hozzátéve, hogy ezért a devizaadósok ügyének megoldása nemcsak a hitelesek, hanem a bankok érdekévé is válik.

Rogán Antal ismét sürgette a Kúriát, hogy a még nyitott kérdésekben, az egyoldalú szerződésmódosítás és az árfolyamrés ügyében minél hamarabb tárgyaljon és döntsön. "Ha ezzel kapcsolatban a Kúria akár május végéig, akár (...) júniusban állást foglal, a Fidesz képviselőcsoportja nevében arra tudok ígéretet tenni, hogy abban a pillanatban - a Kúria döntését figyelembe véve - a devizahitelesek helyzetének rendezéséről szóló törvény meg fog születni, és a parlament elé kerül" - mondta a frakcióvezető.

A politikus arról is tájékoztatott, hogy a jövő héten megkezdődik a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslat tárgyalása az Országgyűlésben. A nagyjából már kész előterjesztés részleteiről nem beszélt, de azt elmondta, hogy egyéni képviselői indítványként kerül majd a Ház elé.

Rogán Antal kitért a parlament szombati ülésére is, amelyen megválasztják a miniszterelnököt. Az ennek apropóján a Parlament elé szervezett rendezvényére a Fidesz több tízezer embert vár - mondta, úgy fogalmazva, hogy "a miniszterelnök megválasztása a demokrácia fontos ünnepe". Orbán Viktor szombat délután a parlamentben, majd a téren is beszédet tart.

Azzal kapcsolatban, hogy egy keddi budapesti tüntetésen szidalmazták és leköpték Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét, a Fidesz frakcióvezetője kijelentette: egyetért Áder János köztársasági elnökkel, hogy ami a Parlament előtti tüntetésen történt, az "az egész magyar nemzet szembeköpése volt". A hatóságok dolga, hogy fellépjenek azok ellen, akik túlmentek a véleménynyilvánítás jogi keretein - fűzte hozzá.

"Az, ami akkor ott történt, szélsőséges és bunkó viselkedés volt. (...) A Jobbik ettől továbbra sem határolódott el, hiszen a Jobbik európai parlamenti listavezetője személyesen is támogatta" a demonstrációt - mondta Rogán Antal.

Az Együtt-PM által továbbra is szorgalmazott EP-vitáról úgy foglalt állást: komolytalan az Együtt-PM felvetése, hiszen listavezetőjük, Bajnai Gordon - csakúgy, mint a Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány Ferenc - nyíltan vállalja, hogy nem akar Brüsszelben politizálni. Ezzel átverik a választókat - értékelte a frakcióvezető.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2014.05.09 18:51

@sirásó: "beküldik a hasonló gondokkal küzdő simon mellé?"

Az ő vagyonbevallási tévedése még a bocsánatos bűn kategóriájába sem esik. Nem várható el egy VIP személytől, hogy pontosan emlékezzen ingatlanjai számára és méretére!
És végül szíveskedjél tudomásul venni a fideszes főszabályt: A dicső 2/3-ad kutyájának kölyke szent és sérthetetlen!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sirásó, 2014.05.09 14:40

megvonják rogán elvtárs mentelmi jogát, mert naponta átírja vagyonnyilatkozatát, és ha igy megy tovább bekerül a top 100-ba, csak a még az a gond, hogy a vagyon eredete ismeretlen.
beküldik a hasonló gondokkal küzdő simon mellé?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Nyugga, 2014.05.09 13:54

Megláttam ezt a főemlőst a képen és nem is kellett elolvasnom a cikket, egyből tudom, hogy értelmetlen az egész. Dolgozott ez már az életében vagy az adófizetőket szipojozta mindig?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.05.09 13:16

....gyújtőszámlákat eltörölni ,...elszámolni a bankoknak ,mennyi a tatozás 180 ft-on ..,mennyi lett eddig kifizetve ,..stbstb...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html