Ezzel próbálkoznak a cigicsempészek

Idén május végéig összesen 22 millió szál cigarettát vontak ki a NAV munkatársai a feketepiacról. Eközben megközelítette a 2,5 tonnát a lefoglalt illegális, finomra vágott fogyasztási és más dohány együttes mennyisége - számolt be a Magyar Idők.
Domokos László, 2018. július 4. szerda, 13:59
Fotó: Napi.hu

A hatósági hálón fennakadt cigaretta értéke kilencszázmillió forint körül mozoghat, a lefoglalt dohánnyal pedig akár kilencvenmillió forintot is kereshettek volna a csempészetben, az illegális kereskedelemben résztvevők.

A NAV tapasztalatai szerint az illegális dohánypiac szereplői az utóbbi időszakban is leginkább a megszokott, begyakorolt megoldásokban bíztak. A déli határszakaszon például sokszor különféle járműveket használtak a csempészéshez. A módszer lényege, hogy a kocsik átalakításával vagy a különféle burkolóelemek megbontásával a jogsértők olyan rejtett zugokat, nyílásokat hoznak létre, amelyekben elfér kisebb-nagyobb mennyiségű illegális áru. De többször előfordult az is, hogy valamilyen rakomány rejtette a cigarettát - írta a napilap.

Az északkeleti határszakaszon inkább úsztatással próbálkoztak mostanában is a csempészek, ami annyit jelent, hogy az illegális árut a Tiszán kísérelték meg átjuttatni Ukrajnából Magyarországra.

HOZZÁSZÓLÁSOK