Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Facebook nem lát lehetőséget arra, hogy hazánkban is alkalmazza a biztonságos médiatermékeket tartalmazó "fehér listát", mert túl nagy veszélyét látja a visszaélésnek - vette át a HVG hírét a 24.hu. A közösségi platform üzemeltetői az EP-választás előtt elhatározták, hogy a kitett híreket csak előzetes kontroll után lehet majd hirdetni. A cél az, hogy visszaszorítsák a politikai hangulatkeltés lehetőségét.

A világ legtöbb országában meghatározták azon sajtótermékek körét, amelyek esetén nem alkalmazzák ezt az ellenőrzést. A magyarországi Facebookon azonban nem kapott senki felmentést - a cég munkatársai a KESMA-ra mutogatva indokolták. E szerint tisztában vannak a kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) működésével.

Ettől valószínűleg nem függetlenül állt elő a Századvég a Facebook szabályozásának tervével. Az érvelés szerint a közösségi média korlátozza a szólásszabadságot, mivel rendszeresen letilt olyan tartalmakat, amelyek nem illenek a világképébe. Ezért a Facebookot tömegmédiává kell nyilvánítani és a magyar törvények alá vonni.