Nagyon sokan fagytak halálra a fűtési szezonban

Az idei fűtési szezonban március végéig 172 ember halt fagyhalált Magyarországon - írja a Mérce a Magyar Szociális Fórum (MSZF) adatait idézve.
Szász Péter, 2019. április 5. péntek, 15:09
Fotó: Napi.hu

A KSH szerint a fagyhalálok 39 százaléka a szabadban, 61 százaléka pedig fűtetlen lakásokban történt. Utóbbiba tartozik egyébként az is, amikor valakit kihűlés miatt kórházba szállítanak, de még a mentőben vagy már a kórházban hal meg - olvasható a portálon.

A fűtetlen lakásokban történt kihűléses esetek áldozatainak többsége nő, a szabad ég alatt elhunytak többsége viszont férfi volt. Az áldozatok között akadt fiatalkorú is, de zömében 50 év fölöttiek voltak.

Az MSZF szerint beigazolódtak azok a félelmek, miszerint a közterületen való életvitelszerű tartózkodást tiltó "hajléktalantörvény" nem javít majd a fedél nélküliek helyzetén, sőt előfordulhat, hogy valaki éppen ezért tűnt el a rendőrök és így a segítők szeme elől is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2019.04.08 14:34

Azért csak ennyi, mert enyhe telünk volt...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html