Falus arra is felhívta a figyelmet, "ha nem tesztelünk sokat, az eredmény is kicsi lesz". Elhibázottnak tartja, hogy nem közlik, hány emberből jönnek ki a napi értékek, illetve mely gócpontokból származnak, miközben ezeket hihetetlenül fontosnak tartaná - mondta az InfoRádiónak. Az ismert napi fertőzések száma alapján Magyarország nincs akkora veszélyben, azonban nem igazán biztonságos olyan országoknak a szomszédságában lenni, amelyekben fokozódnak a fertőzések számai -  jegyezte meg az immunológus.

A szakember kifejtette, hogy nem teljesen ért minden színbesorolást, példaként említve az Egyesült Államokat, amely sárga jelenleg, azzal együtt, hogy a napi értékek mind a mai napig nőnek. A második hullám elsősorban az utazásokra vezethető vissza, ezért ennek szigorítását - minden gazdasági kárát egybevéve is - fontosnak tartaná.

Azt mondta, hogy míg az első pillanatban, márciusban kicsit túl lett reagálva a helyzet, amit természetesen az olasz, francia, vagy spanyol állapotokat tekintve nagyon is érthetőnek tart, addig most egy kicsit viszont túl könnyedén történik a nyitás.

Falus problémásnak tartja, hogy a strandok egyáltalán nyitva lehetnek. Fürdés közben, különösen egy nem nyílt vizes strand, vagy uszoda esetében nagy a veszély, akárcsak az éttermekben, amelyeket túlságosan zsúfoltnak érez.

A maszkviselést az immunológus nemcsak a zárt helyeken tartaná érdemesnek, hanem mindenhol, ahol néhány méteren belül több ember tartózkodik.