A főváros tömegközlekedésének finanszírozása ügyében folyó főváros kormány kötélhúzásnak sem pragmatikus értelemér, sem politikai hasznát nem érti Tarlós István főpolgármester - olvasható a Heti Válasznak adott interjúban.

Véleménye szerint ez politikai kockázat a Fidesznek és bár nem közömbös számára, de mint mondta, nem neki kell megnyernie a 2019-es választást. Lázár Jánosnak is odaszúrt egyet, mondván, a "befolyásos politikai szereplő" sem érti, hogy egy nagyváros tömegközlekedése pénzbe kerül.

Tarlós szerint a nettó veszteségük az agglomerációs közlekedésben 12 milliárd forint, így ha nem kapják meg a költségvetési pénzt, akkor lehet, hogy nem mennek majd ki a buszok az agglomerációba, ennek biztosítása ugyanis állami feladat lenne. Ha pedig ez sem hatja meg az államot, akkor Tarlós szívesen átadja a kancelláriaminiszternek a BKV üzemeltetését.

A fonódó villamos karácsonyig elkészül, de csak akkor adják majd át, ha kész lesz a Széll Kálmán tér és a Lánchídnál lévő aluljáró - erre májusban kerülhet sor. Igaz, a fonódó villamost az utasok már december végén birtokba vehetik, de egy átszállási pont lesz a két vonalszakasz között, szóval annyira azért nem fog fonódni.

Tarlós szerint a 3-as metró felújítása is Lázár minisztériuma miatt húzódik. "Aki nincs otthon ebben a kérdésben, ne üljön rá retorziós szándékkal az anyagra, mert nem tudja, mit idéz elő vele" - szidta meg Lázárt. Azt nem tudja megmondani, hogy lesz-e uniós forrás a 3-as metró felújítására.