Február végéig igényelhetnek kedvezményes gázt a nagycsaládosok

A három vagy több kiskorú gyermeket nevelő családok február 28-ig adhatják le kedvezményes földgázigényléseiket - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.
NAPI, 2011. február 18. péntek, 18:00
Fotó:

A tárca közleményében emlékeztet: a lakosság 2011-ben is a tavalyi áron kapja a földgázt évi 1200 köbméteres fogyasztásig, a háromgyermekes családok pedig ezen túl is gyermekenként 200 köbméter, míg a negyedik gyermektől már gyermekenként 300 köbméter többletgázt igényelhetnek a 2010-es áron.


A kedvezményhez szükséges igénylőlapokat a Magyar Államkincstár január 15-ig postázta a nagycsaládos fogyasztóknak, ők pedig február 28-ig nyújthatják be a Magyar Államkincstár területileg illetékes megyei igazgatóságaihoz.


Hozzáteszik: a kincstár honlapjáról letölthető, illetve a gázszolgáltatóktól is beszerezhető kérelemhez az utolsó gázszámlát kell csatolni. Az árkedvezményre jogosultságot a Magyar Államkincstár állapítja meg, és erről március 31-ig határozatban értesíti a jogosultakat. A támogatás 2011. január 1-jétől visszamenőlegesen érvényes.

HOZZÁSZÓLÁSOK