Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelzésre érkező pénzügyőrök és revizorok egy jól felszerelt autójavító műhelyt találtak, ahol szerelőakna, szerszámok, emelőpad, ipari fúró és gépi emelő is volt. Egy személygépkocsi éppen javítás alatt állt, egy másik pedig az utcán várt a javításra. A házban lakó férfi elismerte, hogy a szakmája autószerelő, de elmondása szerint csak tartozás fejében javít autókat. Mivel adószám, bejelentés hiányában végzett adóköteles tevékenységet, akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal is sújtható - olvasható a police.hu-n.

Az 55 éves férfi ellen büntetőeljárás is indult, mert a garázsban a rendőrök egy távcsöves puskát, egy flóbert pisztolyt és több mint ezer darab lőszert találtak. A férfi azt állította, a fegyvereket ismerőse vitte hozzá. A rendőrök nála is házkutatást tartottak, amelynek során fegyvereket, lőszereket és a fegyverek szereléséhez, átalakításához használható szerszámokat, gépeket foglaltak le. A fegyverek tartására egyik férfinak sem volt engedélye.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkét férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette.

Fotó: Police.hu