Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Cihanouszkaja ezúttal Európa vezetőinek címezte a szavait, ugyanis délben rendkívüli EU-csúcs kezdődik a belorusz helyzet miatt - írja a 24.hu.

Az ellenzéki azzal kezdte, hogy az augusztus 9-ei választás nem volt "sem igazságos, sem átlátható", az eredményt meghamisították, ezért tüntetnek már második hite Belaruszban az emberek azért a jogukért, hogy demokratikusan megválaszthassák saját vezetőjüket.

A szavazatuk védelmében utcára vonuló embereket brutálisan megverte, bebörtönözte, és megkínozta a rezsim - ismertette a helyzetet Cihanouszkaja, hozzátéve, hogy százak sérültek meg, és legalább ketten meghaltak.

Cihanouszkaja azt kéri az európai politikusoktól, hogy ne fogadják el az elcsalt választás eredményét. Lukasenka szerinte elvesztette a legitimitását a beloruszok, és a világ szemében is.

Az elcsalt választáson alulmaradó - egyébként a szavazatok szerint azt megnyerő - Cihanouszkaja leszögezte, hogy békés hatalomátvételt szeretne Belaruszban, ahol ezután új, igazságos és demokratikus választást tartanának, amit nemzetközi megfigyelők felügyelhetnének.