Fejcsere az állami vagyonkezelőnél

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2018. szeptember 1-jével Rózsa Zsoltot nevezte ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtó és kommunikációs főosztálya csütörtökön az MTI-vel.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 30. csütörtök, 19:22
Fotó: Napi.hu

A közleményben az új vezérigazgató pályafutását ismertetve azt írták: Rózsa Zsolt okleveles közgazdász-szociológus, több évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkező pénzügyi szakember. Az MNV Zrt. élére történő kinevezéséig 2016. júliustól a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének ügyvezetője volt.

Pályafutását gazdasági újságíróként kezdte, majd kereskedelmi bankokban hitelminősítési és kockázatelemzési területen szerzett szakmai és vezetői tapasztalatot. A Concordia Kereskedőház pénzügyi igazgatója volt 2002-től 2008-ig, ezt követően 2016-ig a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.-nél és a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt.-nél töltött be különböző pénzügyi-gazdasági területeken vezetői pozíciókat.

Az új vezérigazgató a Seszták Miklós korábbi fejlesztési miniszter emberét, Szivek Norbertet váltja, aki augusztus 31-i hatállyal, közös megegyezéssel távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő éléről, amit a társaság megváltozott feladat- és hatáskörével indokoltak. Szivek Norbert, aki 2015 és 2018 között vezette az MNV-t, a jövőben tanácsadó lesz a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben.

 


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.08.30 19:58

Akkor rózsás lesz a helyzet ! -valakiknek biztosan :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html