Fejér megyéből jön az energiahivatal új vezetője?

Dorkota Lajos kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, országgyűlési képviselő válthatja júliusban Horváth Pétert a nemrégiben megalakult Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) élén − értesült a Napi Gazdaság.
Leszák Tamás, 2013. április 18. csütörtök, 11:10
Fotó: Napi.hu

A Magyar Energia Hivatalt korábban vezető Horváth a kormány április 5-én megjelent és aznap este hatályba is lépett rendelete értelmében került a jogutód MEKH élére − csak ideiglenesen, legfeljebb kilencven napra.

Az, hogy a miniszterelnök nem nevezett ki "végleges" elnököt a régi-új hivatal élére, már jelezte, nem feltétlenül a korábban az esélyes jelöltek között emlegetett, a jogelőd hivatal élére 2010. július 1-jével kinevezett Horváth kapja meg a törvény szerinti hét évre a már önálló és bíróságon meg nem támadható rendeletalkotási jogkörrel rendelkező MEKH-elnöki posztot. Dorkota a Napi Gazdaság erre vonatkozó kérdésére úgy fogalmazott, hivatalos felkérést nem kapott az energiahivatal vezetésére, arról azonban tud, hogy neve felmerült lehetséges jelöltként. Az 55 éves jelenlegi kormánybiztos a Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogászdiplomát, később jogtanácsosi és ügyvédi szakvizsgát tett, karrierjét a dunaújvárosi vasműben kezdte, több cégnél dolgozott jogtanácsosként, majd egyéni ügyvédként is praktizált. Dorkota a rendszerváltás óta tagja volt Dunaújváros közgyűlésének, 1991−1994 és 2006−2010 között a város alpolgármestere volt, jelenleg is kormánypárti országgyűlési képviselő.

HOZZÁSZÓLÁSOK