A fekete színű élelmiszerekre figyelmeztet a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új élelmiszerbiztonsági kockázati tényezőként azonosította az úgynevezett fekete élelmiszerek csoportját - közölte a hivatal honlapján.
Domokos Erika, 2018. október 19. péntek, 17:49
Fotó: Pixabay

Az utóbbi időben divatos élelmiszerpiaci trendet képvisel a fekete színű élelmiszerek megjelenése, például a fekete fagylalt, fekete pizza - idézte a közleményt az MTI.

Az elfogyasztott aktív szén az emésztőrendszerben nagy hatékonysággal köt meg különböző molekulákat, nemcsak a méreganyagokat, hanem számos, a szervezet számára fontos vegyületet is, például vitaminokat és gyógyszermolekulákat is - hívta fel a figyelmet a Nébih.

Az aktív szenet tartalmazó élelmiszerek nagy mennyiségű fogyasztása a gyógyszerhatás csökkenése miatt káros lehet a gyógyszerszedőkre, de hosszú távon akár az egészséges embereknél is hiányállapotok kialakulásához vezethet - hívta fel a figyelmet a hatóság.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK