Félezer embert is kirúghatnak a regionális ügynökségektől

Az év végéig több száz embert bocsátanak el a regionális fejlesztési ügynökségektől. Eztán a Magyar Államkincstár kezeli és felügyeli a pályázatokat.
Napi.hu, 2015. október 12. hétfő, 10:01
Fotó: Napi.hu

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség. (DDRFÜ), az év végén 65 állás szűnik meg a Somogy, Tolna és Baranya megye önkormányzatának tulajdonában lévő társaságnál. Egy kormányrendelet ugyanis kimondja, hogy a 2014-2020-as programozási időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) közreműködő szervezete, azaz a pályázatok kezelője és felügyelője a Magyar Államkincstár (MÁK) lesz - írja a vg.hu.

Piaci információk szerint akár 500 ember is az utcára kerülhet a hét regionális ügynökségtől, hacsak nem találnak nekik máshol helyet az intézményrendszeren belül.

Eddig egyedül a DDRFÜ igazgatója beszélt a helyzetről a Somogyi Hírlapban, de ennél többet ő sem akart közölni a Világgazdasággal. Mint azt a megyei lapnak elmondta, a csoportos létszámleépítést bejelentették, de ez nem volt meglepetés az érintettek számára, hiszen tavaly év vége óta tudni lehetett, hogy a regionális fejlesztési ügynökség feladatai a 2007-2014-es időszak lezárásával véget érnek.

A folyamat illik a kormányzat centralizációs törekvéseibe. Az ügynökségeket tavaly januárban kezdték szétszedni, amikor is az államtól a megyei önkormányzatokhoz kerültek, s egy ügynökségen több megye is osztozott. Ekkor feldarabolták a szervezeteket: mindenkinek jutott valamennyi a szakemberekből - olvasható a lapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK