Felháborodtak a polgármesterek - hogy lesz így költségvetés?

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) sajnálattal állapítja meg, hogy sem a szövetség február 13-án, 500 polgármester részvételével tartott konferenciáján elhangzottak, sem a Belügyminisztériumba február 15-én küldött levelében foglaltak alapján nem kapott érdemi választ arra, miként tudnak a működési forráshiánnyal rendelkező települések a költségvetésük elkészítésénél a hatályos jogszabályban előírtaknak megfelelni - olvasható a MÖSZ pénteken kiadott közleményében.
Tóth Kata, 2013. február 22. péntek, 15:06
Fotó: Napi.hu

Annak ellenére sem, hogy a MÖSZ a településekről érkezett véleményekből, javaslatokból készített összefoglaló dokumentumot már a február 13-i konferenciát megelőzően eljuttatta a minisztériumba.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége értetlenül áll Tállai András önkormányzati államtitkár február 18-án, a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorban tett nyilatkozatával kapcsolatosan ("Amennyiben egy önkormányzatnak hiánya lesz, megszegi az önkormányzati törvény 111-es paragrafusát, a kormányhivatal törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményez, és felszólítja az önkormányzatot a költségvetés rendezésére - magyarázta az államtitkár, majd hozzátette: semmilyen jogi, anyagi szankcióra nem kell számítani." /Forrás: hirado.hu/), ugyanis a 2013. évi költségvetésüket csak működési hiánnyal tervezni tudó önkormányzatokat érintően az államtitkár a törvényességi felügyeletet ellátó kormányhivatalok hatáskörébe tartozó kérdésben foglalt állást ahelyett, hogy a településeket sújtó elégtelen finanszírozás okozta súlyos problémák megoldása érdekében tervezett intézkedésekről adott volna tájékoztatást.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége arra kéri az érintett települési önkormányzatokat, hogy fenti kérdésben mind a törvényességi felügyeletet ellátó kormányhivataltól, mind Tállai András önkormányzati államtitkár úrtól írásos állásfoglalást kérjenek abból a célból, hogy költségvetésüket a hatályos jogszabályoknak megfelelően tudják elkészíteni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.02.22 19:33

Polgármesterek?

Az ÁLLAM tudja mi lesz!

Önkorményzat?

Vicceltek, gyerekek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tkgabor, 2013.02.22 19:23

Vegyenek példát Hódmezővásárhelyről.
Oda dézsával önti a pénzt a kormány.

Debrecennek is rózsásan megy.
Remélem építünk még néhány stadiont nekik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html