Feljelentést tettek a Mátrai Erőmű ügylete miatt

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szerint a kormány egy pénzügyileg kivéreztetett, veszteséges, azonnali tőkepótlásra szorult, jelentős környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt erőmű-roncsot vett meg Mészáros Lőrincéktől ismeretlen áron.
Rácz Gergő, 2020. február 15. szombat, 13:55
Fotó: MTI Fotó / Komka Péter

A Magyar Narancs által idézett közlemény szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt feljelentést tett a Mátrai Erőmű adásvétele kapcsán.

Szél Bernadett szerint a kormány egy pénzügyileg kivéreztetett, veszteséges, azonnali tőkepótlásra szorult, jelentős környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt erőmű-roncsot vett meg Mészáros Lőrincéktől ismeretlen áron. A képviselő szerint a rendelkezésre álló információk szerint a vásárlás mellett hangoztatott kormányzati érvek egyike sem reális.

"A vétel nem szolgálja az ellátásbiztonságot: az erőmű már tavaly is csak fél gőzzel üzemelt és így is brutális veszteséget termelt, miközben a jelenleginél olcsóbban is lehet belföldön áramhoz jutni például az alacsony kihasználtsággal működő gázerőművekből. A jelenlegi kormányzati elképzelések a munkahelyek védelmét sem garantálják, mert szakértői előrejelzések szerint a vállalat már az idén is jelentős, középtávon pedig drasztikus leépítésekre kényszerül, függetlenül attól, hogy ki a tulajdonos."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.02.15 18:13

pénztáros lőrinc lyukas cipőjét megvette az ország pénzén orbán :))))
Ordas nagy narancsmutyi megint. Ez a legkevesebb hogy történt egy feljelentés és remélhetőleg következményei is lesznek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.02.15 18:01

Jól látja a kis csaj. Ez az erőművásárlás egy célt szolgál, hogy Mészáros - miután elszámolta magát az erőművel - megszabaduljon egy veszteséges cégtől és egy tartós vesztesség forrástól.
A céget még nulla forintért megvenni is drága. Maximum akkor szabadna átvenni - akkor is csak ingyen - ha Mészáros bele tenne a cégbe még az átvétel előtt 20-30Mrd Forintot + a tavaly kivett osztalékot - amit az eredmény tartalékból fizetett ki - ahogy például a Bayern LB is tette az MKB bankkal az eladásakor. Ez ennyire veszteséges cégeknél ahol a jelenlegi formában esély sincs a nyereséges üzemeltetésre és ahol óriási összegeket kell befektetni teljesen normális dolog az üzleti életben.
Még mindig jobban járna Mészáros mintha a nyakán maradna.
De ezt a vajda biztosan nem engedné pedig ő a saját elmondása szerint nem foglalkozik üzleti ügyekkel. Igaz ebben az ügyben az MVM-el próbálják eljátszatni a naiv vevő szerepet felső utasításra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html