Feljelentésekkel búcsúzott az elszámoltatási biztos

Feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a sanghaji világkiállítás magyar pavilonja körüli ügyben hűtlen kezelés és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt - közölte pénteki utolsó sajtótájékoztatóján Papcsák Ferenc volt elszámoltatási kormánybiztos.
NAPI, 2010. november 8. hétfő, 08:18
Fotó:

Tudatta azt is, hogy a H1N1 elleni vakcinát gyártó Omninvest Kft. ügyében szintén feljelentést tesz a KEHI. Papcsák szerint a vakcina kifejlesztésének ellenőrzése során több mint kétmilliárd forint felhasználásával kapcsolatban állapítottak meg szabálytalanságot.

A sukorói kaszinóberuházás ügyében zajló vizsgálatról azt mondta, hogy a nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánításról szóló döntés meghozatalában részt vettek - mint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök - esetében felmerül a hivatali hatalommal való visszaélés bűntettének alapos gyanúja.

Csütörtöktől már nem kiemelt beruházás a fővárosi Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget nevű, 400 milliárd forintosra tervezett projekt - közölte Budai Gyula, az új elszámoltatási kormánybiztos.

HOZZÁSZÓLÁSOK