Feljelenti a TEBÉSZ-t a Genesis

A TEBÉSZ délutáni közleményére reagálva a Genesis BÉT-honlapján közzétett válaszközleményében kategorikusan cáfol, valamint leszögezi, az igazgatótanács hamis vád és egyéb bűncselekmények miatt haladéktalanul feljelenti a TEBÉSZ-t és annak elnökét.
Józsa Bernát, 2010. szeptember 15. szerda, 18:50
Fotó:

Nyilatkozatukban leszögezik, hogy a Rudagipsz összes részvénye 979 millió (és nem a TEBÉSZ által írt 10 milliárd) forintos értéken került meghatározásra és semmilyen vételi jogot nem tartalmazott.

A Genesis szerint a kérdéses adásvételi szerződéstől a felszámoló idén július 6-án állt el, ám a társaság szerint a szeződés teljesülése a felszámoló hibájából maradt el.

A közlemény szerint a kérdéses területen a közgyűlés időpontjában folyt a termelés. Bár ez a korábbi közleményekben és a féléves jelentésben nem szerepelt, a Rudagipsz számos eljárást indított bíróságok és nyomozóhatóságok előtt a felszámolóval szemben, annak ingó- és ingatlanvagyonra, illetve munkavállalókra vonatkozó jogtalan eljárása kapcsán.

A közlemény szerint az MFB-vel a hitelszerződés meghosszabbítása tárgyalás alatt áll, amelyhez március 16-án a Rudagipsz-Mix 160 millió forint saját erőt szolgáltatott a bank részére.

HOZZÁSZÓLÁSOK