Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili" - ezt a levelet küldte el véletlenül Müller Cecília a kollégái mellett Hadházy Ákos független képviselőnek is - írja a 24.hu.

Hadházy azzal a kéréssel fordult a tiszti főorvoshoz, hogy küldje el neki egy 17 milliárd forintos uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait, és adjon lehetőséget a szerződések betekintésébe.

Szél Bernadett viszont nem volt ilyen megértő, és arról posztolt Facebookon, hogy feljelentik Müller Cecíliát: Szél szerint a levél bizonyítja, hogy "Müller Cecíliánál a hosszabbítás nemcsak, hogy automatikusan, a veszélyeztetés mérlegelése nélkül történik, de valójában annak tudatában, hogy a hosszabbítás törvényes indokai nem állnak fenn".

Az országgyűlési képviselő azzal folytatja bejegyzését, hogy ebből is látszik, "a közérdekű adatok visszatartását lehetővé tevő rendelet alkotmánysértő, hiszen semmilyen garanciát nem ad arra, hogy azt az állami szervek nem visszaélésszerűen, az információs jogokat kiüresítő módon alkalmazzák", ezért másodszor is alkotmányjogi panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz.