Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországon a családon belüli erőszak - különös tekintettel a nők elleni erőszakra - valóságos probléma.A nők 49 százalékának volt már olyan kapcsolata, amelyben partnere szóban és lelkileg bántalmazta, és minden 5. nőt már fizikailag is bántalmazott a partnere. Ugyanakkkor a nők elleni erőszak jelei sok esetben nem is láthatók külső szemlélő számára - teszi hozzá figyelemfelkeltő videójához az Ikea.

A koronavírus okozta frusztráció tovább növelte a feszültséget. Márciusban a rendőrségen jelentett kapcsolati erőszaktevések száma az átlag 33-ról 50-re, tehát a másfélszeresére nőtt. A bántalmazóval való összezártság, a menekülési lehetőségek hiánya csak tovább súlyosbítja az egyébként is rendkívül nehéz helyzeteket.

Az Európai Alapjogi Ügynökség 2014-es adatai szerint több 100 ezer nőt bántott a partnere testileg és szexuálisan. Magyarországon legalább 261 ezer nő élhet olyan párkapcsolatban, amelyben fizikai és/vagy szexuális erőszakot követ el ellene partnere.

A kisfilm történetét nem írjuk le, itt lehet megnézni.

Az Index cikke szerint a videón kiakadtak a férfiakat képviselő szervezetek, szerintük a film egyoldalúan mutatja be a problémát.