Nyilvánvalóan nem tudja magát teljesen függetleníteni Magyarország az euróválságtól, miután az ország gazdasága exportorientált. Nem tudjuk ezt megtenni - fejtette ki a videóinterjúban Fellegi Tamás. Meglátása szerint Magyarország szorosan kapcsolódik az euróövezet országaihoz, ami meghatározza az ország jövőjét is. Nevetséges és öngyilkos tett lenne függetlenedni - tette hozzá.

Az ország érdeke is ezért, hogy részt vegyünk a válság megoldásának folyamatában. Nincs semmilyen tervünk arra vonatkozóan, hogy az országot elszigeteljük más európai gazdaságoktól. Pont az ellenkezője a célunk, az integráció növelése az ország érdeke - fogalmazott a tárcavezető.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország bevezeti-e az eurót, Fellegi úgy reagált, hogy "nézzük meg, mit hoz a jövő az euró és az euróövezet számára, valamint nézzük meg, hogyan kezelik a jelenlegi válságot az országok". Ez után kell visszatérnünk a kérdésre - fűzte hozzá.

A mutatóink nem annyira rosszak, mint azt egyesek gondolnák. A költségvetés, valamint a gazdaság mutatói nem indokolják hitelminősítők esetleges negatív jelentéseit a gazdaságunkról. Azt mondhatom, hogy folytatnunk kell a strukturális reformokat a gazdaság és a társadalom területén - mutatott rá. Ezek alapján Magyarország jó úton halad - emelte ki a tárcavezető, aki szerint ezt kellene megfontolniuk a hitelminősítőknek is. Csak úgy tudjuk javítani a költségvetés helyzetét, ha végigvisszük a teljes reformot - jegyezte meg.