A nemzeti fejlesztési miniszter, aki egy közös brit-magyar szervezésű, a megújuló energiák támogatásával és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású beruházásokkal foglakozó szakkonferenciára érkezett a brit fővárosba, a rendezvény előtt magyar és külföldi újságíróknak tartott tájékoztatóján elmondta: Kína forintban denominált kötvényeket is vett, "ami nagyon fontos eredmény számunkra".

Fellegi Tamás kijelentette: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szeptemberi washingtoni tanácskozásán találkozott a kínai jegybank vezetőjével, és novemberben Kínába utazik, ahol szintén találkozik a bankvezetővel és más partnerekkel, akikkel folytatja a megbeszéléseket (a kötvényvásárlással kapcsolatos) "politikai döntések megvalósításáról".

Hozzátette: novemberi kínai látogatásának témái között szerepel az infrastrukturális beruházások finanszírozása is. Magyar és kínai szakértők "nagyon gondosan kiválogatott listát" állítottak össze azokról a potenciális beruházásokról, amelyekben kínai cégek részt vehetnek.

Fellegi Tamás szerint a kínai kormány a kínai fejlesztési bankot jelölte ki partnerként ebben a programban, ezért novemberi kínai látogatására elkísérik őt a Magyar Fejlesztési Bank vezetői is.