Fellegi Tamás a Figyelő TOP200 program fővédnöke

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter lett a fővédnöke a Figyelő már hagyományos TOP200 programjának. Az idei vezető tematika - melynek címe Magyarok és multik: együtt, működve? - a hazai és a nemzetközi tőke viszonyrendszerét vizsgálja.
NAPI, 2011. augusztus 6. szombat, 09:11
Fotó:

"A magyar gazdaság sokat emlegetett duális szerkezetében a két szektor egymásra utaltsága egyértelmű. Értelmetlen is minden olyan megközelítés, amely a multik és a kkv-k támogatását, a gazdaságban betöltött szerepüket egymással szembeállítva, "győztes-vesztes" szituációban próbálja ábrázolni - mondja Illisz László főszerkesztő. - A magyar export több mint hatvan százalékát a külföldi nagyvállalatok adják, a foglalkoztatottak kétharmadát viszont a magyar kis és közepes vállalatok kötik le. Ahhoz, hogy gazdaság jól működhessen, szoros együttműködésre van szükség a felek között."
A TOP200 program egyes elemei - a lap hasábjaink megjelenő szakértői cikksorozat, a zártkörű, kizárólag vállalatvezetők részére megrendezett konferencia illetve a 200 legnagyobb magyar vállalat előző évi eredményeit ünneplő TOP200 díjátadó gála - átfogó képet vázolnak a mai magyar gazdasági viszonyokról. Azt, hogy a témafelvetés és a válaszok keresése mennyire aktuális, bizonyítja, hogy az október 13-i konferencia, illetve a 15-i gála fővédnökségét Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter vállalta el.

HOZZÁSZÓLÁSOK