Fellélegeztek a plázák a szabad vasárnap miatt

A kiskereskedelmi üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló törvény visszavonása nagyon kedvező a bevásárlóközpontokra nézve - főképp azért, mert rendkívül nehéz volt megbirkózniuk a kereslet vasárnapról más napokra történő elmozdulásával - állapítja meg közleményében a CBRE.
Napi.hu, 2016. április 18. hétfő, 14:20

A kereskedelmi ingatlan-tanácsadó cég iparági tapasztalatai szerint a kiskereskedelem szereplői határozottan támogatják a törvény visszavonását. A CBRE az elmúlt 12 hónapban a kiskereskedelem erős bővülését és a nagy budapesti plázák jelentős forgalom-növekedését tapasztalta, mindazonáltal a nagy bevásárlóközpontok pénteken és szombaton saját kapacitásaikon túl működtek. Ez egyértelmű bizonyítéka volt annak, hogy Budapest kiskereskedelmi infrastruktúrája nem tud megbirkózni a kereslet vasárnapról más napokra történő elmozdulásával.

Mindenkinek kedvezhet

A szórakoztató szolgáltatásokkal rendelkező bevásárló-központokat sújtotta leginkább a boltzár, mert vasárnap hagyományosan a második legforgalmasabb napja a hétnek. A törvény visszavonása várhatóan tovább erősíti mind a kereskedők forgalmának, mind a látogatók számának növekedését 2016 során és több, a boltzár okozta operatív problémát is megold - kalkulál a társaság.

Budapest bevásárló-utcáin lévő üzletekben a külföldi turisták vásárlásai a forgalom 50-90 százalékát jelentik. A CBRE arra számít, hogy a Budapestre érkező turisták számának egyenletes növekedése mellett a kereskedők forgalma és a vásárlók száma is bővülni fog a vasárnapi nyitva tartás visszatérésével. Hasonló bővülés várható a nyaraló-központokban is.

A prosperáló bevásárló-központok valószínűleg visszatérnek a korábbi nyitvatartási rendhez, azonban pénteki és szombati hosszított nyitva tartás várhatóan a jövőben is megmarad, mivel igen népszerűnek bizonyult. A kevésbé látogatott központok esetében viszont a rövidebb vasárnapi nyitva-tartás eredményezheti az optimális hatékonyságot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.04.18 17:58

...., nem úgy, mint a kórházakban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.04.18 17:57

Legalább a plázákban van légkondi, sok embert szerintem ez fog életben tartani a nyáron.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

stat, 2016.04.18 17:52

" Ez egyértelmű bizonyítéka volt annak, hogy Budapest kiskereskedelmi infrastruktúrája nem tud megbirkózni a kereslet vasárnapról más napokra történő elmozdulásával."
Igy kell fogalmazni, mert nem sért meg senkit. Igaz kevésbé érthető, de nem azért íródott:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html