Félmillió forint körül kereshet egy vébéorvos

A júliusi vizes vébé orvosi személyzetének csúcsán állók napi nettó száz eurót kapnak a munkájukért, míg az önkéntesek ingyen dolgoznak. A Nemzetközi Úszószövetség olimpiai szintű egészségügyi kiszolgálást vár a rendezvényen.
Komócsin Sándor, 2017. május 9. kedd, 09:47
Fotó: Stockfresh

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) olimpiai szintű orvosi ellátást vár a vizes vébé magyar szervezőitől, akik 833 millió forintos egészségügyi költségvetés fogadtak el. Ebből az ellátásáért felelős Semmelweis Egészségügyi Kft., az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők is gazdálkodnak - derül ki a Világgazdaság cikkéből.

Az orvosok naponta 100 eurós nettó bérért dolgoznak, mivel a rendezvény hat hete alatt maximum 120 óra munkát vállalhatnak, ha nyolcórás műszakokat nyomnak le, akkor összesen közel félmillió forintot kereshetnek. A szakdolgozók nettó órabére 2000 forint, maximum 160 órát dolgozhatnak, így összesen 320 ezer forintot vihetnek haza. Az önkéntesek szintén maximum 160 órát vállalhatnak - ingyen.

A mentőszolgálatnál azzal számolnak, hogy esetenként 26 mentőkocsival és ezek teljes személyzetével kell készenlétben állniuk. Ezért szükség szerint vidékről is felhoznak a fővárosba dolgozni mentősöket.

HOZZÁSZÓLÁSOK