Felmondási hullám a mentőknél?

Az utóbbi félév sorozatos felmondásai miatt állítólag már 30-50 ember hiányzik az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi mentésirányításából - értesült a hvg.hu. Kuspér Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke a hírt nem erősítette meg a lap kérdésére, az OMSZ-tól pedig egyelőre nem kaptak választ.
Szepesi Anita, 2017. július 21. péntek, 09:00
Fotó: Napi.hu

Az utóbbi három hónapban több mint 20-an hagyták ott az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi mentésirányítását. A felmondások miatt most kb. 30-50 ember hiányzik innen, ezért van olyan éjszakai műszak, amit csak nehezen tudnak kiállítani - írja a portál mentős forrásokra hivatkozva. A létszámhiány évtizedes probléma de igazán kritikussá az utóbbi félévben vált.

Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke túlzónak nevezte a híreket és azt mondta a lap megkeresésére, hogy ha valóban ennyien mondanának fel, akkor egyik pillanatról a másikra megbénulna a mentésirányítás. Az OMSZ pedig azt válaszolta, hogy a mentésirányítás rendszere a Közép-magyarországi Régióban is folyamatosan és megbízhatóan működik, annak személyi és tárgyi feltételei biztosítottak."

A mentős források az extrém terhelés mellett az alacsony fizetést nevezték meg a felmondások indokaiként. Ugyanakkor emiatt a maradókra is nagyobb terhelés hárul. Gondot jelenthet, ha a túlcsorduló hívásokat vidékre irányítják, így helyismeret nélküli mentésirányítónak kell eldönteni, hogy hova küldi a kocsit.

További részletek itt.

HOZZÁSZÓLÁSOK