Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 168 Óra értesülése szerint szerdán tárgyalt arról, hogy a felsőoktatás irányítása átkerül az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi). Délután az Emmi közleményben tudatta, hogy a mai kormányülésen a Káslár Miklós miniszter által eddig felügyelt tárca a kormány döntése értelmében átkerül Palkovics László miniszter hatáskörébe.

Palkovics László korábban felsőoktatásért felelős államtitkárként dolgozott, majd ő lett a teljes oktatásért felelő államtitkár.

"A felsőoktatás irányításának az ITM-hez kerülését Palkovics László miniszter kezdeményezte. A tárcavezető azzal indokolta előterjesztését, hogy az innováció lehetőségeinek birtokában Magyarország versenyképessége jelentősen növekszik a felsőoktatás ITM-be kerülésével. A fenti indok alapján a kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás 2019. szeptember 1-jétől átkerül az ITM-be. Az Emmi segíti, hogy az átszervezés zökkenőmentesen és mielőbb végbemenjen. Az Emmi a köznevelés irányítására önálló államtitkárságot hoz létre, Maruzsa Zoltán vezetésével" - írta közleményében az Emmi.

A 168 Óra értesülése szerint az új felsőoktatásért felelős államtitkárság három szakállamtitkárságot foglal majd magában. A szakképzésért felelős helyettes államtitkárit, amelyet továbbra is Pölöskei Gáborné vezet, a felsőoktatásit, amely az Emmiből átigazoló Bódis Józsefé lenne, illetve a kutatásfejlesztési, innovációért felelős helyettes államtitkárságot.