A Dalkia Energia Zrt. az elmúlt hónapokban 51 állomás fűtési rendszerének karbantartását, szükség szerinti korszerűsítését és bővítését végezte el az Országos Mentőszolgálat megbízásából. A regionális energetikai szolgáltatásokra specializálódott vállalat két régióban is elnyerte a mentőállomások rendszereinek teljes karbantartását, illetve két helyszínen sor került a rendszerek meghatározott korszerűsítésére is.

A Dalkia Energia Zrt. nyerte el az Észak-Magyarország és Nyugat-Dunántúl régiókban található mentőállomások fűtésrendszereinek karbantartását. A szerződéseknek megfelelően a Dalkia Energia Zrt. munkatársai lefolytatták a Gáz Műszaki Biztonsági Szabályzat előírásainak megfelelő felülvizsgálatot, ellenőrizték a hőleadó készülékek és a kazánok műszaki állapotát, valamint végrehajtották a rendszerek finombeállítását is.

Két állomás esetében a szerződés fejlesztéseket is tartalmazott: Győrött javul a teljes rendszer üzembiztonsága, míg Ricsén az újonnan beépített kondenzációs kazán, a lecserélt hőleadó készülékek és a megújult vezetékrendszer révén 15-20 százalékos energia- és költségmegtakarítás is elérhető a jövőben.