Féltek Budapestre jönni a turisták?

Az Európában tapasztalt terrorfenyegetettség miatt a kelet-közép-európai fővárosok közül a drasztikusan visszaeső nemzetközi utazások Budapestet érintették a leginkább novemberben - írta keddi számában a Világgazdaság.
MTI, 2016. február 2. kedd, 07:33

A nemzetközi Trend Reports (STR) elemzését idézve a gazdasági napilap azt írta, Párizsban a szállások foglaltsága 65,5, Brüsszelben 61,1 százalékra csökkent, amely 10,3, illetve 14,1 százalékos csökkenést jelent az év előző időszakához képest. Novemberre a hazai hotelek foglaltsága 65,6-ról 62,3 százalékra esett, ugyanakkor Bécsben, Varsóban, Prágában és Pozsonyban is nőtt a szállodák kihasználtsága ebben az időszakban. Az elemzés szerint arra, hogy a magyar főváros kevésbé volt vonzó a migrációs helyzettel kapcsolatos negatív híradások lehettek hatással.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elemzése szerint tavaly november végéig a magyar szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma 7,2 százalékkal, a külföldieké pedig 4,2 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

francois, 2016.02.02 08:24

A külföldi turisták bizonytalanságát nem elsősorban a migránshelyzet veszélyessége vagy nem veszélyessége, hanem az információk hiánya, és ott is az angol nyelvű tájékoztatás hiánya okozta. Az kevés, ha a magyar sajtó megírja, hogy Budapest és Magyarország biztonságos, ezt egy külföldi nem érti meg, ha nem angolul (vagy németül, stb.) olvassa. Meg ugye a negatív hír a hír mostanság, és ebből jön az általánosítás. Elég megnézni például a Tripadvisor portál budapesti fórumának hozzászólásait hónapokkal ezelőttről, a fő téma az volt, hogy milyen a földfelszíni közlekedési helyzet Nyugat-Európa, Csehország és Olaszország irányából, mivel a MÁV és a busztársaságok honlapjain az angol nyelvű tájékoztatás sokszor pontatlan vagy nem is volt, a telefonvonalaik pedig túlterheltek voltak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html