Feltúrják a Nyugati környékét - forgalmi változások várhatóak

A Nyugati pályaudvar közelében autóval és BKV-val közlekedők számíthatnak majd forgalmi változásokra. A Terézvárosban felújítanak egy 350 méteres útszakaszt, a Közbeszerzési Értesítő adatai szerint a Podmaniczky utca a Bajcsy Zsilinszky út és Teréz körút között futó részét korszerűsítik a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) beruházásában - írja az Infostart.hu.
K. Kiss Gergely, 2018. szeptember 4. kedd, 14:25
Fotó: Napi.hu

A közvetlenül a Nyugati pályaudvar közelében elhaladó VI. kerületi útvonal engedélyeztetési és kivitelezési terveit egy pályázati eljáráson belül készíttetik majd el. A Podmaniczky utca érintett része kiemelten fontos szerepet játszik a budapesti belváros autós közlekedésében, illetve több busz- és trolijárat is rendszeresen használja. A BKK az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére írt ki közbeszerzést - idézi a portál a Magyar Építők értesülését.

A szomszédos Erzsébetvárosban hamarosan felújítják a Dob utca egy 350 méter hosszú részét a Vörösmarty utca és Rottenbiller utca között. A közel 120 millió forint értékű fejlesztés az Erzsébetvárosi Önkormányzat beruházásában fog megvalósulni, a kezdési időpont még nincs meg.

A Józsefvárosban nemrég bejelentették az Orczy tér rehabilitációját (a munkálatok 2019 nyár végén kezdődhetnek meg), illetve a Blaha Lujza tér rekonstrukciója is megkezdődhet jövőre. Utóbbira 1,8 milliárd forintot szán a főváros, a tervezéssel várhatóan még idén végeznek, és a város egyik legforgalmasabb csomópontja jövő év végére készülhet el.

Képünk forrása: Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK